Vestervele o leukemiji: Liječim se i vježbam strpljenje

Njemački mediji ističu da je njegov odlazak u galeriju bila kratka posjeta, jake poruke
52 pregleda 0 komentar(a)
Gvido Vestervele, Foto: Reuters
Gvido Vestervele, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.10.2014. 10:47h

Bivši šef njemačke diplomatije Gido Vestervele, koji je ovog ljeta saznao da boluje od leukemije, pojavio se u javnosti u pratnji bračnog partnera Mihaela Mronca.

Njemački mediji ističu da je njegov odlazak u galeriju bila kratka posjeta, jake poruke.

"Trenutno se nalazim na ambulantnom liječenju i vježbam strpljenje", rekao je Vestervele, a tabliod "Bild" piše da je bivši šef njemačke diplomatije oko 45 minuta bio na izložbi u galeriji "Mronc", bivšoj roditeljskoj kući svoga partnera i da se za Vestervelovo ozdravljenje brine jedan od najpoznatijih njemačkih onkologa, profesor Mihael Halek.

Vestervele, u crvenom džemperu i sportskim pantalonama na kvadratiće, imao je kačket na glavi i odbio je da se rukuje sa ljudima, zbog opasnosti od infekcije.

"Izvinite zbog toga...", rekao je Vestervele, prenio je "Bild" koji piše da je samo Ute Mronc, Mihaelova majka, smjela da ga kratko uhvati pod ruku.

Mronc je na izložbi govorio o danima svoga djetinjstva, navodeći da u bašti njegove bivše roditeljske kuće ranije nije bilo skulptura i da je odatle bio najkraći put do igrališta.

Tome se Vestervele smijao - smehom hrabrosti, piše "Bild".

Vestervele, rođen 1961. godine, doktor pravnih nauka po obrazovanju, liberal po političkom opredjeljenju i homoseksualac po ličnoj orijentaciji, bio je od 2009. do kraja 2013. šef njemačke diplomatije.

Vestervele je političar diplomatskih riječi i skoro da se ne pamte neke njegove javne izjave u kojima se zagovara neki drugi put, osim razumijevanja, dogovora i sporazuma.

Bonus video: