Varšava: Troje mrtvih u eksploziji gasa

Dvije ekipe vatrogasaca ostaju u pripravnosti jer nije isključeno da u ruševinama tinja požar
0 komentar(a)
vatrogasci, Čile, Foto: Reuters
vatrogasci, Čile, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.10.2014. 06:37h

Spasioci su noćas u ruševinama stambene zgrade u centru Katovica, koju je u četvrtak ujutru demolirala eksplozija gasa, otkrili troje mrtvih stanara.

Oko 200 vatrogasaca i sedam specijalno obučenih pasa tragalo je za bračnim parom novinara poljske televizije TVN i njihovim dvogodišnjim sinom od četvrtka ujutru kada je eksplodirao, iz za sada nepoznatih razloga, gas i srušio potpuno tri sprata u toj zgradi u centru metropole Šlezije.

Sve do ponoći, dok nisu u ruševinama našli prvo mrtvog novinara spasioci su vjerovali da je porodica koja je stanovala na najvišem spratu mogla nekako da u ruševinama preživi. U eksploziji gasa od 25 stanara povrijeđeno je petoro, od toga jedan muškarac teško pošto je u požaru koji je izbio nakon eksplozije zadobio opekotine na 60 odsto tijela i disajnih organa. Ostali preživjeli kao i stanari susjednih zgrada evakuisani su a danas se očekuje odluka da li će ljudi iz okolnih zgrada moći da se vrate u svoje stanove i šta će biti sa zgradom. Eksplozija nije samo uništila tri sprata, sve osim prizemlja u dijjelu zgrade koja stoji na uglu dvije ulice, već je prema prvim procjenama oštetila i konstrukciju u ostalim stanovima. Dvije ekipe vatrogasaca ostaju u pripravnosti jer nije isključeno da u ruševinama tinja požar.

Bonus video: