Femenke protiv Putinog dolaska u Milano

"Vjerujemo da doček i pružanje ruke ubici, osobi koja pokušava da ubije cijeli jedan narod, predstavlja ignorisanje ogromnog mučenja, ubistava i rata u Ukrajini, koji je Putin pokrenuo i podržao", rekla je Ina Ševčenko, liderka tog feminističkog pokreta
3 komentar(a)
Ažurirano: 16.10.2014. 10:38h

Dvije aktivistkinje Femena protestovale su danas zbog dolaska ruskog predsjednika Vladimira Putina u Milano, gdje danas počinje dvodnevni evropsko- azijski samit.

"Zaustavite krvoproliće u Ukrajini", uzvikivale su članice Femena koje su obnažile grudi na koje su prosule crno vino ispred milanske katedrale u centru grada.

"Vjerujemo da doček i pružanje ruke ubici, osobi koja pokušava da ubije cijeli jedan narod, predstavlja ignorisanje ogromnog mučenja, ubistava i rata u Ukrajini, koji je Putin pokrenuo i podržao", rekla je Ina Ševčenko, liderka tog feminističkog pokreta.

U okviru samita u Milanu najavljen je sastanak Putina i ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka.

Putin odlazi u Milano iz Beograda gdje će razgovarati sa srpskim zvaničnicima i prisustvovati vojnoj paradi povodom 70 godina od oslobađanja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Članice Femena su ranije protestovale protiv Islamske države, Rimokatoličke crkve koja se protivi homoseksualnom braku, a 8. marta, na Svjetski dan žena, okupile su se i skinule nage zbog ugnjetavanja žena u nekim djelovima svijeta.

Galerija

Bonus video: