EU krajem oktobra o sankcijama Rusiji

Ministri spoljnih poslova EU trebalo bi da se sastanu u Luksemburgu 20. oktobra kako bi razgovarali o događajima u Ukrajini
0 komentar(a)
Evropska unija, Foto: Reuters
Evropska unija, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.10.2014. 14:36h

Države članice EU trebalo bi da krajem oktobra ponovo razmatraju sankcije uvedene Rusiji, izjavila je portparolka Ketrin Ešton, Maja Kocijančič.

"Kada su ekonomske sankcije uvedene na period od godinu dana, EU je rekla da će ih preispitati krajem oktobra", rekla je Kocijančič za rusku agenciju Tas.

Ministri spoljnih poslova EU trebalo bi da se sastanu u Luksemburgu 20. oktobra kako bi razgovarali o događajima u Ukrajini.

Diplomatski izvor iz EU rekao je za rusku agenciju da EU namjerava da razgovara o situaciji u zoni konflikta na istoku Ukrajine, naporima na smirivanju krize i poštovanju sporazuma iz Minska.

Komitet stalnih predstavnika u Evropskoj uniji (KOPERER) mogao bi da da preporuke na izmjeni režima sankcija, njihovom pooštravanju ili ublažavanju u zavisnosti od situacije, rekao je isti izvor.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da su odnosi između Rusije i Evropske unije stigli su do "trenutka istine", kada pravac njihovog budućeg dugoročnog razvoja mora da bude definisan, prenijele su RIA Novosti.

Bonus video: