Lavrov: Ubistvo Zaharčenka ukrajinska provokacija, cilj podrivanje mirovnog sporazuma

"Jasno je da je cilj ukrajinske provokacije podrivanje Minskih sporazuma", rekao je Lavrov, dodavši da vlasti u Kijevu nisu ispunile obaveze iz mirovnih sporazuma
65 pregleda 1 komentar(a)
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.09.2018. 15:15h

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov ocijenio je da je ubistvo lidera samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandera Zaharčenka provokacija, čiji je cilj podrivanje mirovnog sporazuma iz Minska i da zato nema uslova za održavanje sastanka u "Normandijskom formatu" o Ukrajini, javlja Tas.

"U sadašnjoj situaciji, ne može se govoriti o sljedećem sastanku u 'normandijskom formatu', što mnogi od naših evropskih partnera žele. Ovo je ozbiljna situacija koja mora da se razmotri", rekao je Lavrov.

Prema njegovim riječima, ubistvo Zaharčenka je provokacija čijij je cilj podrivanje mirovnog sporazuma iz Minska.

"Jasno je da je cilj ukrajinske provokacije podrivanje Minskih sporazuma", rekao je Lavrov, dodavši da vlasti u Kijevu nisu ispunile obaveze iz mirovnih sporazuma.

Lider DNR Aleksander Zaharčenko ubijen je u petak u eksploziji u Donjecku. Snage bezbjednosti te samoproglašene republike privele su nekoliko osumnjičenih, koji su, kako prenosi Tas s, potvrdili učešće Kijeva u atentatu.

Ukrajinska služba bezbjednosti demantovala je učesće u atentatu.

Normandijski format je forum o nalaženju mirovnog rješenja za ukrajinsku krizu, a čine ga Ukrajina, Rusija, Njemačka i Francuska, prenosi Tanjug.

Bonus video: