Đenova poplavljena, jedna osoba stradala

Poplavljenim ulicama Đenove jutros plove gomile otpada, djelovi tog grada sa 600.000 stanovnika su bez struje, a vlasti su odredile da škole i prodavnice ostanu zatvorene
0 komentar(a)
Đenova, Foto: Screenshot (YouTube)
Đenova, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 10.10.2014. 08:37h

U poplavama koje su sinoć pogodile Đenovu, kada su se posle snažnog nevremena, izlile tri obližnje rijeke, jedna osoba je poginula, a danas su ulice grada poplavljene i grad je u blokadi, prenose danas italijanski mediji.

Poplavljenim ulicama Đenove jutros plove gomile otpada, djelovi tog grada sa 600.000 stanovnika su bez struje, a vlasti su odredile da škole i prodavnice ostanu zatvorene, prenosi agencija Ansa.

Nadležne službe najavile su da se tokom prijepodneva očekuje novi poplavni talas, a jaka kiša ponovo pada. Zvaničnici Civilne zaštite pozvali su stanovništvo da ne izlazi iz kuća osim ako je to nužno.

Policija i spasioci tragaju za eventualnim žrtvama, koje su možda ostale u automobilima u poplavljenim djelovima grada, pošto su se noćas rijeke iznenada izlile.

Čitave noći policija je na ulicama i sprječavala eventualne krađe, budući da je cio grad bio bez struje i u vanrednom stanju, piše list Korijere dela sera.

Đenovu je slična poplava pogodila i prije tri godine, kada su se izlile iste rijeke, a tada je poginulo šest osoba.

Bonus video: