Proslave širom svijeta u čast Putinovog 62. rođendana

Konfekcijska kuća "GUM" je lansirala treće izdanje majica s Putinovim likom, koje su jako popularne u svijetu, a najprodavanija majica je ona na kojoj ruski predsjednik mazi leoparda
59 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2014. 17:43h

Ruski predsjednik Vladimir Putin je uzeo slobodan dan i otputovao u sibirsku tajgu da proslavi svoj 62. rođendan, prenose ruski mediji.

"Putin će proslaviti rođendan u tajgi 300 do 400 kilometara udaljenosti od bilo kakvog naselja", izjavio je dan ranije portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je rekao da je ruski predsjednik kasno sinoć otputovao u Sibir, gdje će danas proslaviti rođendan, a sjutra održati sastanak na istom području.

Prema njegovim riječima, sve rođendanske čestitike biće poslate Putinu u Sibir.

Proslave širom svijeta

U glavnom gradu Čečenije, Groznom, hiljade ljudi je nosilo danas 600 metara dugu zastavu Rusije ulicama grada.

Sa proslave u Groznom

Drugi su imali na sebi majice u crvenoj, bijeloj i plavoj boji kako bi svojim tijelima napravili džinovsku rusku zastavu.

Mnogi od njih su u svojim rukama nosili Putinovu fotografiju, prenosi AP.

Predsjednik Čečenije Ramzan Kadirov napisao je na svom nalogu na Instagramu da je Putinov rođendan proslavilo 100.000 ljudi.

Poglavar Ruske pravoslavne crkve, patrijarh Kiril, čestitao je Putinu rođendan riječima da je "njegovo vođenje države postalo sastavni dio nacionalne istorije".

Patrijarh Irinej i Putin

Ruski mediji su na svojim sajtovima objavili fotografije sa izložbe u Moskvi, pod nazivom - "12 zadataka Vladimira Putina" na kojima je ruski lider prikazan kao čuveni antički junak Herkul koji se bori protiv zapadnih sila, koje su prikazane kao zmije i čudovišta.

Majice sa Putinovim likom

Konfekcijska kuća "GUM" sinoć je lansirala treće izdanje majica s Putinovim likom, koje su jako popularne u svijetu, a najprodavanija majica je ona na kojoj ruski predsjednik mazi leoparda.

Rođendan se slavio i u Njujorku, gdje je obožavalac Putinovog lika i djela otvorio danas radnju sa majicama sa njegovim likom.

Modni dizajner Julius Kasinkis prodaje majice na kojima pored Putinove slike piše - "Putin mirotvorac" i "Sve što vam treba je mir".

Cijena majici je 24,95 dolara, prenosi agencija Itar tass.

Kasinkis je izjavio da je bio inspirisan politikom ruskog predsjednika i da ga smatra jednim od najvećih mirotvoraca našeg doba.

Kako prenosi AP, istraživanje nezavisnog centra "Levada", Putin uživa podršku 86 odsto Rusa.

Suveniri ukrašeni Putinovom slikom su najprodavaniji na Crvenom trgu, dok ruski dizajneri njegov lik koriste kao inspiraciju za skupe majice i džempere.

Neki od šaljivih komentara mogli su se pročitati na njegov rođendan.

"Dolar je 40 (rubalja), euro je 50 (rubalja), a Putin ima 62,"- glasi jedna od šala vezana za podatak da vrijednost rublje pada pod pritiskom zapadnih sankcija.

Galerija

Bonus video: