Kelin: Zapad Krimom prikriva svoja sumnjiva djela na Kosovu

On je odbacio kao licemjerne sve izjave u kojima se navodi da je Rusija navodno prekršila međunarodni zakon, prenio je Itar Tas s
1 komentar(a)
Andrej Kelin, Foto: Screenshot (YouTube)
Andrej Kelin, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 04.10.2014. 09:56h

Zapadne zemlje koriste pitanje Krima da bi prikrile svoja sumnjiva djela na Kosovu, izjavio je ruski ambasador pri Oragnizaciji za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) Andrej Kelin za televiziju Rusija-24.

On je odbacio kao licemjerne sve izjave u kojima se navodi da je Rusija navodno prekršila međunarodni zakon, prenio je Itar Tas s.

"Međunarodni zakon je pogažen invazijom Sjedinjenih Američkih Država na Granadu i takođe, onda kada su države članice NATO, sve, bombardovale Srbiju da bi joj uzele Kosovo. Tada je, otprilike poginulo 2.000 ljudi, a ogroman broj ljudi je povrijeđen. U to vrijeme nije se mogla čuti ni riječ o bilo kakvim principima, suverenitetu, teritroijalnom integritetu", naveo je ruski ambasador pri OEBS.

On je izjavio da im je tada rečeno da je Kosovo specijalan slučaj, da on neće uticati ni na šta i da su oni u pravu i dodao da oni koji sada spekulišu o aneksiji Kirma pokušavaju da prikriju ono što su ranije učinili.

Kelin je rekao da Krim pripada Rusiji na osnovu referenduma na kome se većina građana izjasnila za ujedinjenje sa Rusijom, a koji je bio fer.

"Na Kosovu nije bilo ničeg, ni glasanja ni referenduma", zaključio je ruski diplomata.

Bonus video: