U Frankfurt stigao pacijent obolio od ebole

Njemačka vlada se ovih dana našla na udaru kritika organizacije Ljekari bez granica da ne čini dovoljno u borbi protiv ebole, a Merkel je obećala dodatnu pomoć
0 komentar(a)
Tim na frankfurtskom aerodromu, Foto: Reuters
Tim na frankfurtskom aerodromu, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.10.2014. 10:34h

Pacijent obolio od ebole stigao je uz najstrože sigurnosne mjere u Frankfurt, gdje je danas smješten u izolacionu stanicu Univerzitetske klinike, javljaju njemački mediji.

Oni podsjećaju da je krajem avgusta prvi oboljeli od ove smrtonosne bolesti bio u Njemačkoj, na klinici u Hamburgu.

U slučaju pacijenta, smještenog danas u frankfurtskoj klinici, radi se o jednom saradniku jedne međunarodne organizacije za pomoć, a njegov dolazak obezbjeđivali su i policija i vatrogasci, kao i medicinsko osoblje potpuno obučeno u zaštitna odjela, prenose mediji.

Organizatori leta su se dugo borili sa pitanjem da li će transport ovog pacijenta u Njemačku biti dozvoljen, ukazuju mediji.

U Njemačkoj se krajem prošlog mjeseca javilo oko 2.000 dobrovoljaca na poziv Ministarstva odbrane, upućen vojnicima i civilnim službenicima Bundesvera, za angažman u zapadnoj Africi u suzbijanju bolesti ebola.

Ministarka odbrane Ursula fon der Lajen je tako veliki odaziv pozdravila.

Njemačka vlada se ovih dana našla na udaru kritika organizacije Ljekari bez granica da ne čini dovoljno u borbi protiv ebole, a kancelarka Angela Merkel je obećala dodatnu pomoć.

Bonus video: