Pogledajte: "Gradonačelnik u bikiniju" iznad Londona, Kan prošao kao Tramp

Gradonačelnik Londona razljutio je neke ljude u glavnom gradu Velike Britanije i drugdje kada je dozvolio balon koji je prikazivao američkog predsjednika Donalda Trampa kao ljutu bebu da bude pušten iznad grada za vrijeme Trampove posjete Engleskoj
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2018. 14:36h

Balon u obliku gradonačenika Londona Sadika Kana u žutom bikiniju pušten je danas iznad ulica glavnog grada Velike Britanije u akciji koju su dozvolile gradske vlasti.

Akciju sprovodi grupa koja želi da smijeni gradonačelnika, optužujući ga da nije smanjio ulični kriminal u Londonu i da guši slobodu govora.

Neki od protivnika gradonačelnika danas su nosili majice s natpisom "Učinite London ponovo bezbjednim".

Organizator akcije Jani Brure sakupio je više od 58.000 funti (više od 64.000 eura) preko vebsajta Kraudfander (Crowdfunder) za balon velik 8,8 metara u okviru kampanje za smjenjivanje Kana.

Organizator Jani Bure rekao je danas da je protest u znak "odmazde" za balon u obliku Trampa.

"Mislim da određena doza poštovanja treba da se da vođi slobodnog svijeta i najvećem savezniku Velike Britanije", rekao je on.

Gradonačelnik Londona razljutio je neke ljude u glavnom gradu Velike Britanije i drugdje kada je prošlog mjeseca dozvolio balon koji je prikazivao američkog predsjednika Donalda Trampa kao ljutu bebu da bude pušten iznad grada za vrijeme Trampove posjete Engleskoj.

Brure je kao razlog za kampanju za smjenjivanje gradonačelnika naveo porast kriminala i njegovo navodno zabranjivanje slobode govora.

Portparolka gradskih vlasti rekla je da je dozvoljeno da balon bude pušten u subotu iznad Trga Parlamenta.

Balon u obliku gradonačelnika u bikiniju odnosi se na reklamu o tijelu spremnom za plažu koju je Kan zabranio 2016. godine.

Galerija

Bonus video: