Povećana opasnost od terorističkih napada u svijetu

Ukazuje se da su najvjerovatnije mete napada mjesta od simboličnog karaktera kao što su sjedišta vlade, administrativne institucije, saobraćajna infrastruktura, hoteli, ekonomski i turistički centri, pijace, vjerska zdanja
0 komentar(a)
Beč, Foto: Shutterstock
Beč, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.09.2014. 06:54h

Ministarstvo inostranih poslova Austrije izdalo je upozorenje zbog povećane opasnosti od terorističkih napada u svijetu.

"Trenutno postoji povećana opasnost od terorističkih napada i otmica", navodi se na sajtu Ministarstva.

Građani koji putuju u inostranstvo se pozivaju da vode računa o bezbjednosti i da se pridržaaju svih bezbjednosnih mjera.

Ukazuje se da su najvjerovatnije mete napada mjesta od simboličnog karaktera kao što su sjedišta vlade, administrativne institucije, saobraćajna infrastruktura, hoteli, ekonomski i turistički centri, pijace, vjerska zdanja, kao i uopšteno sva veća okupljanja ljudi.

Ministarstvo naglašava da moglo doći do napada eksplozivom ili oružjem, ali i otmice.

Stepen opasnosti od terorizma, kako se navodi na sajtu, je različit od zemlje do zemlje, a povećana opasnost od napada postoji posebno u zemljama i regionima gdje su teorističke organizacije već bile aktivne, gdje teroristi raspolažu sa podrškom lokalnog stanovništva, ili gdje se napadi, zbog nedostatka efikasnosti bezbjednosnih mjera, mogu biti lako sprovedeni.

Ministarstvo preporučuje putnicima da vode računa o bezbjednosti i da se prije i za vreme putovanja informišu o stanju u zemlji u koju putuju, da prate lokalne medije i prijave sumnjive situacije lokalnoj policiji.

Bonus video: