SLUČAJ TROVANJA SERGEJA I JULIJE SKRIPALJ

Kremlj: Nema razloga da istražujemo ljude koje je London optužio, Putin nije kriv

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da su optužbe Tereze Mej "neprihvatljive" i da "niko u ruskom rukovodstvu" nema ništa s trovanjem Skripalja, prenosi Asošiejted pres
0 komentar(a)
Dmitrij Peskov, Foto: Beta-AP
Dmitrij Peskov, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 06.09.2018. 14:17h

Kremlj je danas saopštio da Rusija nema razloga da vodi istragu protiv dva čovjeka koja je Velika Britanija optužila za pokušaj ubistva bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja nervnim agensom i odbacio tvrdnje da je za taj napad u krajnjoj instanci odgovoran ruski predsjednik Vladimir Putin.

Britansko tužilaštvo juče je saopštilo da je podiglo optužnice protiv dvojice državljana Rusije, Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova, zbog trovanja nervnim agensom novičokom Skripalja i njegove ćerke Julije 4. marta u engleskom gradiću Solsberiju.

Premijerka Tereza Mej rekla je juče u obraćanju poslanicima da je britanska obavještajna služba zaključila da Petrov i Boširov rade za rusku vojnu obavještajnu agenciju GRU, a tužioci su naveli da ne očekuju da će Moskva njih izručiti Londonu i da su njihova imena vjerovatno lažna.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da su optužbe Tereze Mej "neprihvatljive" i da "niko u ruskom rukovodstvu" nema ništa s trovanjem Skripalja, prenosi Asošiejted pres.

On je naveo da Rusija "nema nijedan razlog" da istražuje dva pojedinca koja je London juče optužio jer Velika Britanija nije tražila od Moskve pravnu pomoć u tom slučaju.

Kremlj je odbacio i danas iznijete tvrdnje britanskog državnog sekretara za bezbjednost Bena Volasa da je Putin u krajnjoj instanci odgovoran za napad novičokom na Skripalja.

Preporučujemo za Vas