Ukrajinski ministar odbane: U ratu smo sa Rusijom!

42 komentar(a)
Ukrajina, Foto: Reuters
Ukrajina, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.09.2014. 12:12h

Ukrajinski ministar odbrane Valerij Geletej izjavio je da ruskih vojnika ima u Donjecku i Luganjsku i da je "Ukrajina u ratu sa Rusijom".

"Ruskih vojnika ima ne samo u Donjecku, već i u zoni aerodroma u Luganjsku. Ima ih i u drugim gradovima", rekao je ministar za televiziju Inter.

On je rekao da "Rusija odlučuje o tome šta će se dogoditi u Donbasu", industrijskom regionu u kojem se nalaze rudnici uglja, a gdje su i Donjeck i Luganjsk.

Sukob u Luganjsku

U regionu Luganjska, ukrajinske snage su dobile naređenje i povukle su se sa aerodroma, rekao je portparol ukrajinske vojske Leonid Matjukin novnarima, prenio je Rojters.

On je naveo da je u proteklih 24 časa, poginulo sedam ukarajinskih vojnika.

Ukrajinski vojnici sukobili su se danas sa ruskim tenkovskim bataljonom na istoku Ukrajine u Lugansku, saopštio je ranije Kijev.

Kako je Matjukin napisao na svom Fejsbuk profilu, sukobi između ukrajinskih vojnika i tenkovskog bataljona ruskih oružanih snaga su nastavljeni sa ciljem preuzimanja kontorle nad aerodromom u Luganjsku.

Ovo je posljednja u nizu optužbi ukrajinske strane da je Moskva direktno umiješana u sukob na istoku Ukrajine.

Kijev i Zapad tvrde da Moskva u istočnu Ukrajinu šalje vojnike da podrže proruske pobunjenike koji se bore protiv snaga lojalnim Kijevu, što Rusija negira.

Bonus video: