Kijev: Zarobili smo 10 ruskih vojnika. Moskva: Slučajno su prešli granicu

"Istražitelji su otvorili istragu povodom nelegalnog prelaska granice od strane naoružanih ruskih građana"
62 komentar(a)
Ruski vojnici, Foto: Reuters
Ruski vojnici, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.08.2014. 11:27h

Ruski vojnici zarobljeni u Ukrajini prešli su ukrajinsku granicu greškom, saopštio je izvor u ruskom ministarstvu odbrane, prenose Rojters i RIA novosti.

"Vojnici su zaista bili u patroli u dijelu rusko-ukrajinske granice, prešavši je slučajno na neobilježenom dijelu i ako smo dobro razumjeli, nisu pružili nikakav otpor ukrajinskoj vojsci kada su zarobljeni", rekao je izvor, prenijela je agencija Rojters.

Ukrajinska bezbjednosna služba objavila je da je njena vojska na ukrajinskom tlu zarobila deset pripadnika ruske 98. vazdušnodesantne divizije.

Kako je saopšteno, zarobljavanje se dogodilo blizu sela Cerkalne, oko 50 km jugoistočno od Donjecka. "Istražitelji su otvorili istragu povodom nelegalnog prelaska granice od strane naoružanih ruskih građana", stoji u saopštenju UBS, a prenosi AFP.

Ova vijest stiže uoči za danas predviđenog sastanka u Minsku, na kojem prvi put posle više mjeseci treba da se nađu ukrajinski predsjednik Petar Porošenko i ruski lider Vladimir Putin, kao i neki visoki zvaničnici EU.

Ukrajinski ministar odbrane Valerij Geletej je na svojoj Fejsbuk stranici napisao kako su zarobljeni ruski vojnici zvanično na vježbama u raznim krajevima Rusije, a u stvari učestvuju u vojnoj agresiji protiv Ukrajine, o čemu njihove porodice ništa ne znaju.

Bonus video: