Žirinovski: Dosta je demokratije, uvedimo izbornu monarhiju

Žirinovski vjeruje da su demokratiju i višepartijski sitem nametnule "slabe države", među koje ubraja i Rusiju
54 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Žirinovski, Foto: Shutterstock
Vladimir Žirinovski, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.08.2014. 09:32h

Ruski desničarski poslanik Vladimir Žirinovski predlaže da u Rusiji budu zabranjene političke partije i da bude uveden sistem "izborne monarhije" u kom bi oko pet do šest hiljada "izabranih najboljih ljudi" biralo vladara, prenosi ruski internet portal Njuzru (NEWSru).

Žirinovski je taj predlog iznio tokom svog obraćanja na sveruskom forumu mladih "Seliger". "Demokratija će nas uništiti. Sve dok budemo imali demokratiju, mi ćemo puzati. Da ne biste puzali već hodali, morate da od demokratije pređete na monarhistički oblik vladavine", rekao je ZŽirinovski što je prenio Njuzru pozivajuchi se na agenciju ITAR-TAS S.

Žirinovski vjeruje da su demokratiju i višepartijski sitem nametnule "slabe države", među koje ubraja i Rusiju, a rješenje koje predlaže je tradicionalno kardinalsko, navodi Njuzru.

"Sve partije zabraniti! Neka bude monarhija, ali da izbori podrazumijevaju da se okupi pet. šest hiljada ljudi, najboljih ljudi, i da biraju vladara!", naveo je Žirinovski. Portal objašnjava da je izborna monarhija rijetka forma ustavne strukture države i kao primjere navodi Vatikan i Kambodžu, a kao najuspješniji primjer tog oblika vladavine navodi Maleziju.

Bonus video: