Policija ispitivala Klifa Ričarda zbog seksualnog prekršaja iz 80-ih

Portparol Ričarda (73) je rekao da je on u potpunosti sarađivao sa policijom i da je odgovorio na sva pitanja
57 pregleda 1 komentar(a)
Klif Ričard, Foto: Reuters
Klif Ričard, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.08.2014. 07:59h

Britanska policija ispitala je pjevača Klifa Ričarda u vezi sa navodnim seksualnim prekršajem koji datira iz 80-ih godina prošlog vijeka.

Ričard se juče dobrovoljno prijavio za razgovor, nije priveden i protiv njega nije podnijeta optužnica, prenijela je agencija AFP.

Razgovor sa policijom usledio je poslije prošlonedjeljnog pretresa luksuznog doma Klifa Ričarda u Saningdejlu u Berkširu na jugu Engleske.

Portparol Ričarda (73) je rekao da je on u potpunosti sarađivao sa policijom i da je odgovorio na sva pitanja.

On je ponovio je da Klif Ričard odbacuje optužbe i da će i dalje saradjivati s policijom.

Osam pripadnika Berkširske policije pretražilo je prije 10 dana imanje pjevača u potrazi za dokazima koji bi potkrepili tvrdnje da je izvršeno djelo seksualne prirode "nad dječakom koji je u to vrijeme bio mlađi od 16 godina".

Ričard se tada oglasio saopštenjem u kom je naveo da već nekoliko mjeseci na internetu kruže optužbe o davnašnjem nedjelu i da su sve te optužbe lažne.

Klif Ričard je jedan od najpoznatijih muzičara u Velikoj Britaniji gdje ima status institucije. Karijeru je započeo tokom 1950-ih, a proslavio se hitovima kao što su "Devil Woman", "Living Doll", "The Young Ones" i "We Don`t Talk Anymore".

Bonus video: