Portugalska policija zaplijenila više od 10 tona kokaina za tri mjeseca

Zapljena droge rezultat je saradnje s Centrom za pomorske analize i operacije za narkotike (MAOC-N) obavještajne agencije u kojoj je uključeno sedam zemalja članica EU. Sjedište agencije je u Lisabonu
81 pregleda 1 komentar(a)
Kokain, Foto: Shutterstock
Kokain, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.09.2018. 11:39h

Policija u Portugalu saopštila je da je zaplijenila 840 kilograma kokaina na jahti u Atlantiku, čime je ukupna količina zaplijenjene droge na moru tokom posljednja tri mjeseca prešla 10 tona.

U saopštenju policije navodi se da su dva muškarca i dvije žene na jahti osumnjičeni da su krijumčarili kokain s Kariba za Evropu. Policija nije navela njihova imena.

Policija je pomoću portugalske mornarice i vazdušnih snaga pratila jahtu i sprovela pretragu kada je plovilo stalo na portugalskim Azorskim ostrvima u Atlantiku.

Zapljena droge rezultat je saradnje s Centrom za pomorske analize i operacije za narkotike (MAOC-N) obavještajne agencije u kojoj je uključeno sedam zemalja članica EU. Sjedište agencije je u Lisabonu.

Operacije sprovedene preko te agencije doprinijele su do nedavnog porasta zapljene narkotika u Atlantiku.

Članice Centra osnovanog da djeluje protiv krijumčarenja droge u Evropu preko mora, pored Portugala su Španija, Francuska, Irska, Italija, Holandija i Velika Britanija.

Bonus video: