Britanija: U kontejneru pronađeno 35 bolesnih migranata

Na lice mjesta je odmah stiglo je sedam ambulantnih kola, ljekari i tim stručnjaka za vanredne situacije u zdravstvu
0 komentar(a)
London, Foto: Shutterstock
London, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.08.2014. 18:28h

Tridesetpet ilegalnih migranata jutros je pronađeno u kontejneru u engleskoj luci Tilburi na rijeci Temzi, od kojih je jedan preminuo nedugo pošto je prebačen u bolnicu, saopštila je policija pokrajine Eseks.

Pronađeni su nakon što su radnici na dokovima iz kontejnera čuli vriske i lupanje. Kontejner u kojem su bili zatočeni dostavio je teretnjak koji je u Englesku stigao iz belgijskog Zebruža oko 6 sati ujutro po lokalnom vremenu. Kada su otvorili kontejner, radnici su pronašli 35 izgladnjelih i dehidriranih muškaraca, žena i djece. Na mjesto događaja odmah je stiglo sedam vozila Hitne pomoći, koji su im ukazali prvu pomoć i transportovali ih na bolničko liječenje.

Zbog smrti muškarca koji nije preživio putovanje u kontejneru, pokrenuta je istraga zbog ubojstva. Policija traga za odgovornim osobama, te pretražuje ostale kontejnere koji su stigli istim brodom iz Belgije. Na brodu je ukupno bilo 64 kontejnera.

Imigranti iz kontejnera stavljeni su u karantinu, a u luci gdje su pronađeni je postavljena dekontaminacijska zona. No, iz engleskog Zavoda za javno zdravstvo već je potvrđeno da nema rizika od širenja infektivnih bolesti poput ebole.

Bonus video: