Donjeck pod vatrom, ubijeno 12 pripadnika Desnog sektora

Kako javlja izvještač te agencije, artiljerijska paljba dolazi iz pravca aerodroma u Donjecku i sela Peski
4 komentar(a)
Donjeck, Foto: Reuters
Donjeck, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.08.2014. 11:36h

Dvanaest pripadnika nacionalističkog pokreta Desni sektor, koji su se borili na ukrajinskoj strani na istoku te zemlje, ubijeno je iz zasjede u Donjecku. "Upali su u zasjedu i na njih je otvorena paljba nedaleko od željezničke stanice četvrti Petrovski", rekao je portparol tog pokreta Artem Skoropadski.

Predstavnici Desnog sektora izjavili su da je "smrt patriota katastrofa za Ukrajinu".

Ukrajinska vojska rano jutros obnovila je artiljerijsku paljbu po Donjecku, javila je Ruska informativna agencija (RIA) Novosti.

Kako javlja izvještač te agencije, artiljerijska paljba dolazi iz pravca aerodroma u Donjecku i sela Peski, koji su pod kontrolom ukrajinskih snaga.

Pozivajući se na predstavnike samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR), RIA Novosti izvještava i da su u utorak uveče separisti ubili članove Desnog sektora.

"Autobus sa naoružanim ljudima u utorak uveče iznenada je napao na naš punkt u selu Mandrikino (južno predgrađe Donjecka). Ubili su našeg snajperistu, poslije čega su sa punkta ustanici otvorili vatru po autobusu", rekao je taj predstavnik DNR.

Kod ubijenih i ranjenih pronađene su legitimacije aktivista nacionalističkog Desnog sektora, a ustanici pretpostavljaju da je autobus dolazeći iz Zaporoške oblasti zalutao, jer se nedaleko odatle nalaze pozicije ukrajinske vojske i Nacionalne garde.

Ukrajinska agencija Ukrinform prenela je da je lider Desnog sektora Dmitrij Jaroš na nalogu na "Fejsbuku" potvrdio informaciju o tom sukobu.

"Imamo strašne gubitke... Osvetićemo se !!!", napisao je on.

Bonus video: