Kosta Konkordija: Nađeni ostaci tijela

Ronioci sada pretražuju ranije nedostupna mjesta na brodu, dva puta većem od "Titanika", prije nego što bude demontiran
0 komentar(a)
Costa concordia, Kosta konkordija, Foto: Beta/AP
Costa concordia, Kosta konkordija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.08.2014. 19:45h

Ronioci su pronašli ostatke ljudskog tijela u olupini broda "Kosta Konkordija", potonulog kod obale Toskane u januaru 2012. godine, javile su agencije.

Rojters navodi da je potrebno provjeriti da li pronađeni ostaci pripadaju jedinoj preostaloj osobi čije beživotno tijelo do sada, dvije i po godine posle potonuća luksuznog kruzera, nije pronađeno - Indijcu Raselu Rebelu.

Rebelo je radio kao konobar na tom brodu.

Moguće je, međutim, da pronađeni ostaci pripadaju putnici Mariji Graciji Trekariči, čije je beživotno tijelo pronadjeno i identifikovano tek u oktobru prošle godine, međutim, kako navodi AFP, ostalo je nejasno da li su pronađeni svi njeni posmrtni ostaci.

Izvještavajući da su pronađeni fragmenti kostiju, francuska novinska agencija prenosi da italijanska agencija za civilnu zaštitu smatra da je prerano govoriti kome oni pripadaju.

Ta agencija nije željela ni da demantuje ni da potvrdi da su ronioci otkrili fragmente lobanje, kako su to izvijestili pojedini italijanski mediji.

"Analiza ostataka počeće uskoro i njeni rezultati biće poznati sljedećih nekoliko dana", navela je Agencija u saopštenju.

Beživotna tijela 30 od 32 žrtve pronađene su ubrzo nakon što je brod potonuo, podsjećaju agencije.

Luksuzni turistički brod dvije i po godine poslije potonuća bio je na dnu kod ostrva Điljo, odakle je prošlog mjeseca odvučen do Đenove.

Ronioci sada pretražuju ranije nedostupna mjesta na brodu, dva puta većem od "Titanika", prije nego što tokom 22 mjeseca bude demontiran.

U trenutku nesreće tokom krstarenja na brodu je bilo više od 4.000 ljudi, od čega 3.200 putnika i više od hiljadu članova posade.

Bonus video: