Posljednje nesreće dovešće do skupljeg avioosiguranja

Generalni direktor Akse ukupne troškove firme zbog posjednjih nesreća procijenio je na između 15-20 miliona eura
0 komentar(a)
Malezijski avion, Ukrajina, Foto: Reuters
Malezijski avion, Ukrajina, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.08.2014. 17:46h

Francuska osiguravajuća kuća Aksa je u prvoj polovini godine ostvarila iznenađujuće visok profit, uz rekordno poslovanje.

Kompanija je upozorila da bi osiguranje za aviokompanije moglo poskupjeti nakon nedavnog niza avionskih nesreća.

Neto profit francuske kompanije je u prvih šest mjeseci, na godišnjem nivou, uvećan 22 odsto na tri milijarde eura, navodi se u saopštenju Akse, a prenosi agencija Frans pres.

"Mislimo da će ove katastrofalne avionske nesreće, čiji ukupni troškovi premašuju premije isplaćene u 2014, vjerovatno imati uticaja na cijenu premija u narednoj godini", izjavio je izvršni direktor osiguravajuće kuće, Anri de Kastrije na konferenciji za novinare, dok je generalni direktor, Denis Duvern, ukupne troškove Akse zbog posjednjih nesreća procijenio na između 15-20 miliona eura.

U saopštenju Akse se, takođe, navodi da kompanija planira smanjenje troškova između 2011. i 2015. od 1,9 milijardi eura, dok su analitičari očekivali smanjenje troškova od 2,7 milijardi eura.

"Ovo je izuzetna prva polovina godine za Aksu tokom koje smo postigli profitabilnost i rast", izjavio je finansijski direktor, Žeral Arlen.

Bonus video: