Evropske diplomate se dogovorile o novim imenima na "crnoj listi"

"Na listi se nalaze pojedinci, pristalice i subjekti", rekao je jedan od trojice diplomata
0 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.07.2014. 08:30h

Evropske diplomate su se preliminarno dogovorile o listi osoba, uključujući i saradnike ruskog predsjednika Putina i kompanija, čija će imovina biti zamrznuta.

Nova lista imena biće objavljena danas ili u srijedu kao dodatak na listu na kojoj se već nalazi 87 osoba i 20 organizacija koji su predmet sankcija Evropske unije, prenio je Rojters.

Trojica evropskih diplomata, koji su tražili da ne budu imenovani, izjavili su da ne mogu da govore o detaljima, ali da je riječ o osobama i kompanijama, koje podržavaju ili imaju korist od destabilizacije Krima i ruske aneksije Krima.

"Na listi se nalaze pojedinci, pristalice i subjekti", rekao je jedan od trojice diplomata, dok je drugi izjavio da je lista bila predmet pravnog prečišćavanja i da će biti potpisana u utorak kada diplomate EU nastave razgovore.

Zapad pojačava sankcije Rusiji, optužujući Moskvu da nastavlja da snabdijeva oružjem proruske snage koje se bore na istoku Ukrajine.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da sankcije Rusiji neće postići svoj cilj i da njihov rezultat može da bude ekonomski još nezavisnija Rusija.

Što se tiče Krima, šef ruske diplomatije je rekao da je on dio Rusije i da ni s kim neće biti razgovora o statusu tog poluostrva.

Bonus video: