Magyar Telekom otpušta 1.700 ljudi

Rukovodstvo Magyar Telekoma se dogovorilo sa sindikatima o pitanju plata, broja zaposlenih i stimulansa mimo plata, navodi se u saopštenju
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.07.2014. 12:06h

Mađarski telekomunikacioni operater Maqyar Telekom otpustiće tokom naredne dvije godine približno 1.700 zaposlenih, saopštila je kompanija.

Rukovodstvo Magyar Telekoma se dogovorilo sa sindikatima o pitanju plata, broja zaposlenih i stimulansa mimo plata, navodi se u saopštenju, koje prenosi agencija MTI.

Cilj kompanije je da sačuva tržišnu poziciju i postavi temelje za budućnost kompanije u skladu sa strateškim programom Telekom 2017, navodi se u dokumentu.

Magyar Telekom je saopštio da namjerava i u buduće da svojim zaposlenima obezbijedi konkurentne plate. Kompanija s manje zaposlenih će, pored manjih troškova poslovanja, uspjeti lakše da se prilagodi aktuelnim izazovima i kao prava online kompanija zadovolji zahtjeve klijenata.

Sindikalna organizacija u preduzeću je saopštila da smanjenje broja zaposlenih u 2015. i 2016. godini, kako je to navelo rukovodstvo Magyar Telekoma, smatra neizvodljivim, ali je i pored toga potpisala sporazum da bi otpušteni radnici dobili određeni paket pomoći.

"Otpuštanje može da dovede do prevelikog opterećenja preostalih radnika što može negativno da utiče na njihov privatni život", ukazao je sindikat.

Bonus video: