Rusija: SAD nisu dale dokaze o umiješanosti pobunjenika

"Ranije je rečeno da podaci SAD i fotografije iz satelita potvrđuju da je raketa ispaljena iz zone koju kontrolišu separatisti. Pitanje je: Gdje su dokazi za to?"
3 komentar(a)
Mh17, Foto: Reuters
Mh17, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.07.2014. 09:38h

SAD nisu dale nikakve dokaze da su proruski separatisti umiješani u obaranje malezijskog putničkog aviona prije nedejlju dana na istoku Ukrajine, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

"Ranije je rečeno da podaci SAD i fotografije iz satelita potvrđuju da je raketa ispaljena iz zone koju kontrolišu separatisti. Pitanje je: Gdje su dokazi za to?", rekao je zamjenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov za televiziju Rusija 24.

Neimenovani visoki zvaničnici američkih obavještajnih službi u utorak su saopđtili da su avion MH17 greškom oborili proruski separatisti, nedovoljno obučeni za korišćenje ruskih raketa. "Niz pitanja postavio sam i Ukrajincima, ali nisam dobio odgovore ni od njih, niti od drugih vlada", rekao je Antonov.

Avion s 298 ljudi oboren je 17. jula na istoku Ukrajine, iznad područja gdje su se vodile žestoke borbe između proruskih pobunjenika i ukrajinske vojske. Niko od putnika i članova posade nije preživio.

Bonus video: