Još jedna novinarka Raša tudeja dala otkaz zbog laži

Odluka Sare Fert uslijedila je pošto je ona na svom Tviter nalogu nekoliko puta osudila "laži" koje širi njena televizija
15 komentar(a)
Sara Fert, Foto: Twitter
Sara Fert, Foto: Twitter
Ažurirano: 18.07.2014. 20:12h

Novinarka ruske televizije "Raša tudej" je dala otkaz, zbog, kako je navela, lažnog izvještavanja njene kuće o padu putničkog aviona na istoku Ukrajine.

"Danas sam dala otkaz na TV Raša Tudej. Duboko poštujem mnogo ljudi iz te kuće, ali ja se zalažem za istinu", napisala je Sara Fert, koja je sa rusku televiziju, blisku Kremlju, radila iz Londona.

Odluka Sare Fert uslijedila je pošto je ona na svom Tviter nalogu nekoliko puta osudila "laži" koje širi njena televizija.

Pošto je jedan bloger na Tviteru optužio njenu koleginicu Poli Boško da "dobija novac da bi širila laži o Putinu", Sara Fert uključila se u raspravu i u najvećoj mjeri se složila s tom tvrdnjom.

"Mi radimo za Putina. Svaki dan od nas traže da ili u potpunosti ignorišemo istinu, ili da je barem iskrivimo", navela je Sara Fert.

Taj kanal na engelskom osnovao je Kremlj 2005. godine, a od tada je u više navrata bilo kritike da nije objekitvan, posebno o krizi u Ukrajini.

Jedna američka novinarka ruske televizije je marta dala otkaz i to tokom emisije, "uživo", u znak protesta zbog izvještavanja o ukrajinskoj krizi.

Raša Tudej je tada saopštila da je u svojim izvještajima predočila stavove "obje strane" i da "za razliku od drugih medija" unaprijed nije donosila zaključke.

Bonus video: