Italijanskom biznismenu oduzeta imovina zbog veza sa mafijom

Stefano Para (47) je optužen za "udruživanje s mafijom" i prevare sa javnim ugovorima i povezano sa upravljanje svojim kamenolomom
69 pregleda 0 komentar(a)
Italijanska policija, Policija Italija, Foto: Shutterstock
Italijanska policija, Policija Italija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.07.2014. 19:18h

Istražitelji za borbu protiv mafije u Italiji oduzeli su imovinu biznismenu osumnjičenom za veze sa mafijom Koza nostre u vrijednosti od 360 miliona eura.

"Oduzeta imovina je u vrijednosti od 360 miliona eura", potvrdila je policija.

Oduzeta imovina obuhvata tri kamenoloma, osam preduzeća, 26 parcela zemljišta, 12 bankovnih računa, četiri vile i nekoliko prodavnica, prenijela je agencija AFP.

Stefano Para (47) je optužen za "udruživanje s mafijom" i prevare sa javnim ugovorima i povezano sa upravljanje svojim kamenolomom.

Para je bio uhapšen i 2000.godine i optužen za davanje pet kilograma eksploziva i osigurače svog tastu da bi digao u vazduh kamenolom i prikrio leševe.

I prošle godine, italijanska policija zaplijenila je imovinu u vrijednosti od 1,3 milijarde eura jednom sicilijanskom biznismenu iz sektora obnovljivih izvora energije, što je bila rekordna zaplijena imovine lica koje se povezuju sa mafijom.

Oduzeta imovina Vitoa Nicastre uključivala je 43 preduzeća za proizvodnju energije vjetra i solarne energije, 98 nekretnina i 66 bankovnih računa, navodi francuska agencija.

Bonus video: