Francuska: Porastao broj milijardera, sada ih je 12

Bogatstvo francuskih milionera je ove godine poraslo za 15 odsto i premašilo je svotu od 400 milijardi eura. Među 500 najbogatijih Francuza 67 su milijarderi
2 komentar(a)
Pariz, avion, Foto: Shutterstock
Pariz, avion, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.07.2014. 19:33h

U Francuskoj je ove godine 12 milijardera više nego prošle godine, i sada ih je ukupno 67.

Bogatstvo francuskih milionera je ove godine poraslo za 15 odsto i premašilo je svotu od 400 milijardi eura. Među 500 najbogatijih Francuza 67 su milijarderi.

Na ovogodišnjoj listi koju nedjeljnik Šalanž objavljuje svake godine, najimućniji čovek u Francuskoj je Bernar Arno, većinski vasnik modne korporacije LVMH (Moet Enesi - Luj Viton), koja u svom sastavu ima i brojne druge poznate marke, kao što su šampanjac "vev kliko", parfemi "Kristijan Dior", "Živan Ši", "Henzo". Procjenjuje se da Arno ima 27 milijarde eura, više za 2,7 milijarde nego prošle godine.

Na drugom mjestu je većinskih vlasnik kozmetičke kuće Loreal Lilijana Betankur čije je bogatstvo 2013. iznosilo sa 23,2 milijarde, a ove godine je uvećano na 26 milijarde.

Treću poziciju zauzima Žerar Mijije, na čelu trgovačke imperije "Ošan" koji je ove godine svoje bogatstvo uvećao za miljardu evra na 20 milijardi evra. Po broju milijardera Francuska prilično zaostaje za Velikom Britanijom kojih je ove godine bilo ukupno 100.

Bonus video: