Januković tužio EU zbog sankcija

Evropski sud je objavio da je protiv EU tužbe podnijelo više istaknutih učesnika ukrajinske krize, među kojima je i bivši premijer Mikola Azarov i njegov sin
1 komentar(a)
Viktor Janukovič, Foto: Reuters
Viktor Janukovič, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.07.2014. 10:40h

Svrgnuti ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič je podnio tužbu Evropskom sudu, žaleći se zbog sankcija koje je Brisel uveo protiv njega i njegova dva sina.

Evropski sud je objavio da je protiv EU tužbe podnijelo više istaknutih učesnika ukrajinske krize, među kojima je i bivši premijer Mikola Azarov i njegov sin, prenijela je agencija AFP.

Evropska unija je protiv Janukoviča i njegovih bliskih saradnika u martu uvela mjeru zamrzavanja imovine zbog navodne korupcije. Nove ukrajinske vlasti procjenjuju da je za vrijeme dok je Janukovič bio predsjednik pronevjereno oko tri milijarde dolara.

Pored Janukoviča, EU je zamrznula imovinu i zabranila putovanje većem broju ukrajinskih i ruskih zvaničnika zbog njihove uloge u ukrajinskoj krizi, koja je započela kad je Janukovič odbio da potpiše Sporazum o pridruživanju sa Evropskom unijom, nakon čega su ga sa vlasti svrgnuli prozapadni demonstranti.

Bonus video: