U Španiji uhapšena 32 člana Kamore

Policija je zaplijenila 1,13 miliona eura u kešu i imovinu u vrijednosti od oko osam miliona eura
0 komentar(a)
Kriminalac, hapšenje, Foto: Shutterstock
Kriminalac, hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.07.2014. 19:48h

Španska policija uhapsila je 32 člana italijanske kriminalne grupe Kamora, osumnjičene da su se bavili krijumčarenjem narkotika, iznuđivanjem, ucjenama i pranjem novca, saopštilo je danas ministarstvo spoljnih poslova.

U raciji u 14 kuća i poslovnih prostora širom Madrida, policija je zaplijenila 1,13 miliona eura u kešu, imovinu u vrijednosti od oko osam miliona eura i vatreno oružje.

Policija nije navela nacionalnost uhapšenih, optuženih da su drogom snabdjevali svoje partnere u Napunju, gdje je sjedište Kamore, jedne od najvećih mafijaških grupa u Italiji, prenio je Rojters.

Još četvoro ljudi uhapšeno je u Italiji, dodaje špansko ministarstvo u saopštenju.

Hapšenja su uslijedila poslije prekogranične istrage pokrenute u novembru 2011. o kriminalcima u Madridu i okolini, s vezama u Italiji, Holandiji, Francuskoj i Kolumbiji.

Od početka operacije, zaplijenjeno je 2.800 kilograma kokaina, a istraga, u koju je uključena i američka Agencija za borbu protiv droge i dalje traje.

Tri glavne mafijaške grupe u Italiji, Kamora, sicilijanska Koza Nostra i kalabrijska Ndrangeta, imaju zajednički godišnji promet od oko 116 milijardi eura.

Bonus video: