Putin: Borićemo se protiv nacizma

Putin je istakao da je jevrejski narod mnogo trpio tokom Drugog svjetskog rata, u kome ih je šest miliona ubijeno
62 pregleda 7 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.07.2014. 15:57h

Ruski predsjednik Vladimir Putin obećao je danas da će se Rusija boriti protiv svih manifestacija nacizma, javila je ruska novinska agencija Itar Tas.

"Oživljavanje ideje nacizma izazivaju ozbiljnu zabrinutost. Oni koji danas iskrivljuju istoriju u pokušaju da umanje zasluge onih koji su uništili nacizam, idu toliko daleko da zločincima i žrtvama zamjenjuju mjesta i djeluju po logici - što je nevjerovatnija laž, brže su ljudi skloni da joj vjeruju", rekao je ruski predsjednik.

Putin je, na sastanku s predstavnicima međunarodne javnosti i vjerskih organizacija, a uoči obilježavanja jednog od "najžalosnijih datuma" u julu 1942. kada su hiljade Jevreja ubijene u Sevastopolju na Krimu, istakao da je jevrejski narod mnogo trpio tokom Drugog svjetskog rata, u kome ih je šest miliona ubijeno.

Putin je zahvalio jevrejskoj zajednici i organizacijama koje su nastavile beskompromisnu i hrabru borbu protiv svih manifestacija i pokušaja aktiviranja nacističke ideologije u savremenom svijetu.

"Vidimo vas kao naše najbliže saveznike u tom pogledu i molimo vas da nas, takođe, podržite na isti način", rekao je Putin, naveo je Itar Tas.

Bonus video: