Njemačka: Mora da napusti stan je komšijama smeta dim cigareta

Navodno, Adolfs je kriv zato što nije ni pokušao da spriječi da dim cigareta prodre u zajednički hodnik zgrade
2 komentar(a)
cigarete, Foto: Shutterstock.com
cigarete, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 26.06.2014. 18:06h

Sud u njemačkom gradu Dizeldorfu je danas presudio da jedan postariji strastveni pušač mora da napusti stan u kojem živi već 40 godina, zbog toga što su se njegovi susjedi žalili da im smeta dim cigareta.

Fridhelm Adolfs (75) mora do kraja godine da napusti svoj stan u Dizeldorfu, navodi se u presudi suda kojom je odbijena njegova žalba na prvostepenu presudu, prenijela je agencija AFP.

U presudi se navodi da samo pušenje u stanu ne predstavlja dovoljan osnov za izbacivanje stanara, ali je Adolfs kriv zato što nije ni pokušao da spriječi da dim cigareta prodre u zajednički hodnik zgrade.

Penzioner nije na adekvatan način provjetravao stan, niti praznio pepeljare, naveo je sud, dodajući da je vlasnica zgrade tokom 2012. nekoliko puta verbalno upozorila Adolfsa, ali bez efekta. On još može da uloži žalbu saveznom sudu, nadajući se da će tako uspjeti da izbjegne izbacivanje iz stana.

Nemački mediji pomno prate ovaj slučaj, pa je Adolfs postao drugi najpopularniji strastveni pušač u toj zemlji nakon 95-godišnjeg bivšeg kancelara Helmuta Šmita, koji je poznat po tome što pali jednu cigaretu za drugom, čak i tokom gostovanja na televiziji.

Bonus video: