Seleznjov: Pobunjenici oborili ukrajinski helikopter

"U helikopteru MI-8 je, prema riječima Seleznjova, bilo tri člana posade i šest vojnika, a strahuje se da je svih devet osoba poginulo", rekao je Seleznjov Rojtersu
3 komentar(a)
Ukrajinska vojska, Slavjansk, Foto: Reuters
Ukrajinska vojska, Slavjansk, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.06.2014. 16:28h

Snage samoodbrane Donjecka oborile su ukrajinski vojni helikopter u blizini Slavjanka na istoku Ukrajine u kome je bilo devet osoba, rekao je Vladislav Seleznjov portparol ukrajinske vojske.

"U helikopteru MI-8 je, prema riječima Seleznjova, bilo tri člana posade i šest vojnika, a strahuje se da je svih devet osoba poginulo", rekao je Seleznjov Rojtersu.

Ukrajinski mediji javljaju da su svi stradali. Oboreni vojni helikopter bio je korišćen za transport vojne opreme.

Ruski mediji: Novinari iz Rusije napadnuti minobacačkom vatrom

Novinarska ekipa ruskog "Prvog kanala"“ našla se na udaru minobacačke vatre kod ukrajinskog grada Slavjanska, objavljeno je na sajtu te televizijske stanice.

U minobacačkom napadu niko nije povrijeđen, javio je Glas Rusije.

Podsjećanja radi, novinari ruskog TV kanala "VGTRK" Igor Korneljuk i tonski tehničar Anton Vološin ubijeni su u junu u minobacačkom napadu u Luganskoj oblasti, gdje su ukrajinske snage sprovodile vojnu akciju.

Ujedinjene nacije i druge međunarodne, nevladine i organizacije za zaštitu ljudskih prava su osudile ubistvo ruskih novinara.

Ukrajina optužuje Rusiju za postavljanje nagaznih mina

Ukrajina je optužila ruske vojnike za postavljanje nagaznih mina na njenoj teritoriji tokom ruskog pripajanja krimske oblasti ranije ove godine.

Ukrajina je to navela u izvještaju na međunarodnoj konferenciji o nagaznim minama održanoj ove sedmice u Mozambiku, prenio je danas AP.

U izvještaju je istaknuto da Rusija postavlja minska polja izmedju Krima gdje većina stanovništva pripada ruskom govornom području i ostatka Ukrajine, a zaplijenjeno je i 600 nagaznih mina uskladištenih u ukrajinskom vojnom skladištu.

Bonus video: