Velika akcija italijanske policije: Uhapšeno 95 mafijaša

Tokom ovog procesa, moglo bi da bude razriješeno i ubistvo njujorškog detektiva Đuzepea "Džoa" Petrozina, koje je mafija izvršila prije jednog vijeka
53 pregleda 2 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.06.2014. 19:49h

Italijanska policija, uhapsila je danas, u raciji na više poznatih mafijaških porodica, 95 ljudi, zbog ucjenjivanja, trgovine drogom i pranja novca.

Tokom ovog procesa, moglo bi da bude razriješeno i ubistvo njujorškog detektiva Đuzepea "Džoa" Petrozina, koje je mafija izvršila prije jednog vijeka.

Dvogodišnja istraga dovela je do članova dvije mafijaške grupe, koje su dugo delovale u zapadnom delu Palerma.

Posljednjih godina, policija i tužilaštvo pojačali su udare na sicilijansku mafiju, najmoćniju kriminalnu grupu u Italiji, dok je njen pandan, klan Ndrangeta iz Kalabrije na jugu Italije, ojačao i postao veliki izvoznik kokaina, prenio je Rojters.

U jednom od razgovora s privedenima, uvedenom u nalogu za hapšenje objavljenom na 872 strane, jedan od mafijaša, Domeniko Palazoto, rekao je da je njegova porodica proslavila 100. godišnjicu ubistva italo-američkog njujorškog policajca Đuzepea "Džoa" Petrozina.

Petrozino je došao na Siciliju da bi sproveo istragu protiv mafije, tada u Njujorku poznate kao "Crna ruka", a ubijen je na trgu u Palermu, neposredno pošto je doputovao.

"Mi smo mafijaši već 100 godina", rekao je Palazoto (33), na osnovu snimka koje je policija načinila u njegovom automobilu.

"Stric mog oca, koji se zvao Paolo Palazoto, bio je određen da ubije policajca u Palermu, Džoa Petrosina, američkog pajkana", rekao je on.

Palazoto je ubio Petrozina po nalogu svog šefa, Don Vita Kaša Fera, dodao je potomak ubice.

Bonus video: