Barselona: Separatisti se bunili protiv skupa španskih policajaca, katalonska policija upotrijebila pendreke

Španiju potresa politička kriza od prošle godine kada je propao pokušaj katalonskih separatističkih poslanika da sprovedu proglas o otcjepljenju. Ankete i nedavno održani izbori pokazuju da je Katalonija od 7,5 miliona stanovnika, otprilike jednako podijeljena oko pitanja odvajanja od Španije
146 pregleda 1 komentar(a)
Barselona, sukobi demonstranata i policije, Foto: Beta-AP
Barselona, sukobi demonstranata i policije, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 10.11.2018. 14:51h

Policija u Barseloni kratko se danas sukobila s katalonskim separatistima koji su se bunili protiv skupa španskih nacionalnih polcijskih snaga u tom gradu.

Katalonska regionalna policija upotrijebila je pendreke da suzbije grupu separatista u centru grada i da ih spriječi da nastave ka okupljanju udruženja španskih nacionalnih policijskih snaga, čiji su učesnici tražili veće plate.

U septembru se sličan protest separatista protiv okupljanja istog udruženja nacionalne policije završio okršajima s regionalnim bezbjednosnim snagama. U tim sukobima 14 ljudi je povrijeđeno a šestoro je uhapšeno.

Španiju potresa politička kriza od prošle godine kada je propao pokušaj katalonskih separatističkih poslanika da sprovedu proglas o otcjepljenju. Ankete i nedavno održani izbori pokazuju da je Katalonija od 7,5 miliona stanovnika, otprilike jednako podijeljena oko pitanja odvajanja od Španije.

Galerija

Bonus video: