Ukrajinska kriza

U Lugansku poginuo novinar ruske državne radiotelevizije

Agencija RIA Novosti prenijela je izjavu očevica da je granata pala pored grupe novinara
0 komentar(a)
Lugansk, Ukrajina, Foto: Reuters
Lugansk, Ukrajina, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.06.2014. 15:11h

Novinar Ruske državne radiotelevizije (VGTRK) Igor Korneljuk (37) poginuo je danas kod Luganska na istoku Ukrajine, javile su ruske novinske agencije.

Korneljuk je teško ranjen iz minobacačke vatre kod prigradskog naselja Mirni kod Luganska, ali je kasnije podlegao povredama u bolnici, navele su ruske državne agencije, pozivajući se na glavnog ljekara Prve oblasne bolnice Luganska Fjodora Soljanika.

Ta informacija je potvrđena i u direktnom programu jednog od kanala te kompanije "Rusija 24".

"Preminuo je specijalni izvještač VGTRK, koji je ranjen kod Luganska", navedeno je u saopštenju, preneo je Itar-Tass.

Pojedini ruski mediji, među kojima je i televizija Raša tudej, izvijestili su da je na mjestu poginuo i tonski tehničar koji je bio u ekipi sa Korneljukom, Anton Vološin, ali RIA Novosti ističe da informacija o njemu još nema.

Treći član ekipe, kamerman Viktor Denisov, preživio je granatiranje, navodi RT.

RIA Novosti navodi izjavu očevica da je granata pala pored grupe novinara, od kojih je jedan držao u ruci mikrofon sa oznakom TV kanala Rusija, a Denisov takođe ističe da su svi novinari imali na sebi oznake da su predstavnici medija.

Korneljuk je rođen u Zaporožju u Ukrajini a od 1998. godine radio je državnoj RTV.

Ruske agencije izvještavaju da se između ukrajinskih snaga i proruskih ustanika vode žestoke borbe kod Luganska od sinoć i da je ka tom gradu pokušala da se probije kolona ukrajinskih oklopnih vozila.