Sin gradonačelnika Ljubljane duguje više od pola miliona eura poreza

Jure Janković već godinama zbog navodne rastrošnosti puni novinske stupce
1 komentar(a)
Zoran Janković, Foto: Delo.si
Zoran Janković, Foto: Delo.si
Ažurirano: 07.06.2014. 15:27h

Slovenačka poreska uprava objavila je da priprema naplatu poreza nad više od 50.000 dužnika, a najprije će na red doći manji dužnici koji duguju od 10 do 100 eura.

Među većim dužnicima je i sin ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića koji bi trebalo da plati 461.000 eura poreza, a zajedno sa kamatama morao bi da plati preko pola miliona eura, objavio je u subotu poslovni dnevnik "Finance".

Jure Janković, mlađi od dva sina ljubljanskog gradonačelnika i predsjednika stranke "Pozitivna Slovenija", već godinama zbog navodne rastrošnosti puni novinske stupce.

Poreska uprava je utvrdila da su njegovi stvarni prihodi od 2006. do 2010. godine bili za 1,13 miliona eura veći od onih koje je prijavio poreznicima, pa mu je nakon inspekcije odredila najviši, 41-postotni porez, piše "Finance".

List dodaje da mlađi Janković ima i više slučajeva u kojima ga tuže poslovni povjerioci, te da je porodična kompanija "Electa", koju je osnovao njegov otac, prepustivši upravljanje sinovima nakon što je ušao u politiku, u velikim teškoćama i blokadi.

Bonus video: