Susret na aerodromu

Putin započeo radnu posjetu Francuskoj: Bez rukovanja s Kameronom

Razgovori sa britanskim premijerom su prvi u seriji sastanaka koje Putin planira da održi u Francuskoj sa evropskim liderima
28 pregleda 6 komentar(a)
Vladimr Putin, Dejvid Kameron, Foto: Reuters
Vladimr Putin, Dejvid Kameron, Foto: Reuters
18.02.2019. 14:09h

Ruski predsjednik Vladimir Putin započeo je radnu posjetu Francuskoj susretom sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom, ali dvojica lidera se prilikom ovog susreta nijesu rukovali.

Putinov prvi susret s Kameronom od početka krize u Ukrajini se održava u VIP salonu pariskog aerodroma Šarl de Gol, prenosi Itar-Tas.

Razgovori sa britanskim premijerom su prvi u seriji sastanaka koje Putin planira da održi u Francuskoj sa evropskim liderima, koji su na jučerašnjem samitu Grupe 7 u Briselu dogovorili zajedničku poziciju prema Rusiji.

Kameron je prethodno izjavio da planira da Rusiji izloži jedan broj uslova  koje treba da ispuni da bi normalizovala odnose sa Zapadom.

Među tim uslovima su, kako napominje Kameron, i da Rusija prizna Petra Porošenka za novog ukrajijnskog predsjednika i da prestane da podržava dobrovoljačke samoodbrambene snage u istočnim regionima Ukrajine.

Kasnije danas Putin treba da se sastane sa francuskim predsjednikom Fransoa Olandom, dok je za petak planiran susret s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Putin boravi u Francuskoj povodom obeležavanja sedam decenija Dana D, kada je počelo savezničko iskrcavanje u Normandiji 6. juna 1944.