Ranjeni graničari

Borbe u Lugansku i Slavjansku

Ukrajinski vojnici ranili su sinoć pet civila tokom vojne operacije u Slavjansku, saopštila je danas gradska narodna milicija
0 komentar(a)
Lugansk, Foto: Beta/AP
Lugansk, Foto: Beta/AP
18.02.2019. 14:55h

Proruske snage na jugoistoku Ukrajine ranile su nekoliko graničara u napadu nedaleko od Luganska, dok je ukrajinska vojska ranila pet civila u vojnoj operaciji u Slavjansku.

Ukrajinski vojnici ranili su sinoć pet civila tokom vojne operacije u Slavjansku, saopštila je danas gradska narodna milicija.

"Pet civila je ranjeno u sinoćnoj vatri iz helikoptera na grad. Pucnjava se završila oko 21 čas po moskovskom vremenu", naveo je štab narodne milicije u Slavjansku.

U izvještaju se navodi da su vojnici pucali na nekoliko gradskih naselja i da su se stanovnici Slavjanska pripremali da provedu prošlu noć u skloništima.

U međuvremenu je ukrajinska Državna granična služba saopštila da su u toku borbe proruskih snaga i graničara kod kasarne u Lugansku i da je nekoliko vojnika ranjeno.

Zvaničnici su naveli da je oko 100 naoružanih proruskih snaga napalo graničnu ispostavu u Lugansku - veliki ukrajinski pogranični grad nedaleko od ruske granice, u ranim jutarnjim časovima.

Graničari su odgovorili vatrom na napadače čiji je broj porastao na 400 nekoliko sati kasnije, javila je agencija AP.

Sukob između ukrajinske vojske i proruskih snaga na istoku Ukrajine eskalirao je prošle nedjelje pošto su pripadnici milicija pokušali da zauzmu međunarodni aerodrom u Donjecku i u sukobima kod aerodroma oborili ukrajinski vojni helikopter.