OBEĆANJE PREDSJEDNIKA

Erdogan: Donijećemo mir i stabilnost Siriji i Iraku

Turska, koja je podržala neke od pobunjeničkih grupa u Siriji, sarađuje s Rusijom, koja podržava režim sirijskog predsjednika Bašara al Asada i Iran
3 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
29.01.2019. 19:40h

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan obećao je danas da će zemlja koju vodi donijeti mir i sigurnost u Iraku te dijelovima Sirije koje Turska ne kontroliše, istaknuvši da će terorističke organizacije biti uklonjene iz tih područja.

Turska, koja je podržala neke od pobunjeničkih grupa u Siriji, sarađuje s Rusijom, koja podržava režim sirijskog predsjednika Bašara al Asada i Iran u cilju pronalaska političkog rješenja krize u toj zemlji. Govoreći u jugoistočnoj provinciji Mus na komemoraciji i obilježavanju godišnjice Bitke Manzikert iz 1071, Erdogan je obećao da će donijeti mir i sigurnost Siriji i Iraku, javlja Reuters. "Jedina mjesta u Siriji, gdje su uspostavljena sigurnost i mir, su pod kontrolom Turske. Uz Božju pomoć, uspostavićemo mir i u drugim dijelovima Sirije i donijećemo isti mir Iraku, gdje su aktivne terorističke organizacije", podvukao je.