Princ Čarls: Putin kao Hitler

"Bila sam veoma iznenađena kad je on to rekao, s obzirom da znam da članovi kraljevske porodice ne bi trebalo da iznose takve komentare, ali ovaj je bio veoma iskren"
42 komentar(a)
Princ Čarls, Foto: Beta/AP
Princ Čarls, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.05.2014. 07:10h

Britanski prijestolonaslednik princ Čarls uporedio je tokom posjete Kanadi postupke ruskog predsjednika Vladimira Putina sa Hitlerovim, prenosi "Dejli mejl".

Taj britanski list navodi kako je nekoliko svjedoka čulo kako princ iznosi pomenuto poređenje tokom razgovora sa Marijanom Ferguson, 78-godišnjom ženom koja je sa 13 godina pobjegla pred nacistima i izgubila čitavu porodicu u Holokaustu, prenijela je agencija AFP.

"Pričala sam sa njim o mom porijeklu i tome kako sam dospjela u Kanadu. Princ je u jednom trenutku rekao: ‘A Putin sada radi gotovo isto ono što je radio Hitler’", rekla je Fergusonova.

"Moram da kažem da se slažem sa njim, kao, sigurna sam, još mnogo ljudi", istakla je ona i dodala: "Bila sam veoma iznenađena kad je on to rekao, s obzirom da znam da članovi kraljevske porodice ne bi trebalo da iznose takve komentare, ali ovaj je bio veoma iskren".

Fergusonova se susrela sa princom Čarlsom tokom njegove posjete Kanadskom muzeju imigracije u Halifaksu u kanadskoj provinciji Nova Škotska.

Princ, koji se nalazi u četvorodnevnoj posjeti Kanadi sa suprugom Kamilom, trebalo bi da se susretne sa Putinom 6. juna u Francuskoj povodom obilježavanja godišnjice iskrcavanja na Normandiji.

Bonus video: