Evropski desničari baš vole Putina, Marin le Pen ga nazvala patriotom

Predsjednik austrijske Slobodarske stranke Hanjc-Kristijan Štrahe nedavno je rekao da je Putin "pravi demokrata sa autoritarnim stilom"
4 komentar(a)
Marin le Pen, Foto: Beta/AP
Marin le Pen, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.05.2014. 14:31h

Marin Le Pen izjavila je da ona i ruski predsjednik Vladimir Putin dijele zajedničke vrijednosti za odbranu hrišćanske baštine evropske civilizacije.

"Putin je patriota. Privržen je svom narodu i suverenitetu svoje zemlje. Svestan je da delimo zajedničke vrednosti. To su vrijednosti evropske civilizacije", rekla je predsjednica francuske ekstremno desničarske stranke Nacionalni front, Marin Le Pen u intervjuu za današnje izdanje austrijskog lista Kurir.

"On (Putin) ne pronalazi takve kvalitete hrabrosti, iskrenosti i poštovanja identiteta i civilizacije u nekom drugom francuskom političkom pokretu", dodala je ona.

Marin Le Pen, koja se zbližila s Rusijom, posetila je polovinom aprila rusku Dumu.

Mnoge ekstremno desničarske stranke, uoči izbora za Evropski parlament, pokušavaju da se zbliže s Putinom, navodi agencija Frans pres.

Predsjednik austrijske Slobodarske desničarske stranke Hanjc-Kristijan Štrahe nedavno je rekao da je Putin "pravi demokrata sa autoritarnim stilom".

Bonus video: