Borbe kod Kramatorska, sedmoro mrtvih

Sedmi preminuli bio je teško ranjen i izgubio je bitku za život na putu ka bolnici...
8 komentar(a)
Ukrajina, vojnik, Foto: Reuters
Ukrajina, vojnik, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.05.2014. 20:15h

Ministarstvo odbrane Ukrajine saopštilo je da je broj ubijenih ukrajinskih vojnika porastao na sedam, a da je osam ranjeno danas u napadu na pobunjenom istoku zemlje, javljaju ukrajinski mediji.

Sedmi preminuli bio je teško ranjen i izgubio je bitku za život na putu ka bolnici.

Kako se navodi u saopštenju, vojnike je u okolini grada Kramatorska napalo najmanje tridesetak pobunjenika, uz upotrebu ručnih bacača i automatskog oružja.

Donjecke snage samoodbrane, kako sebe nazivaju proruski orijentisani pobunjenici, tvrde da se borbe između njih i snaga ukrajinske vojske odvijaju kod Kramatorska, prenijeli su ruski mediji.

Proruske snage onesposobile su nekoliko oklopnih vozila ukrajinskih oružanih snaga, uključujući jedan oklopni transporter, rečeno je iz pres službe samoproglašene "Donjecke Narodne Republike" za Itar-Tas.

Prije toga, v.d. predsednika Ukrajine izjavio je da Kijev nastavlja sa antiterorističkim akcijama na istoku zemlje.

Ranjen gubernator Luganska

Kako je prenio Itar-tas, "Narodni gubernator" Luganske oblasti Valerij Bolotov "na teritoriji oblasti" zadobio prostrijelnu ranu, a "njegov život nije ugrožen".

"Živ je i zdrav, ranjavanje je bilo lakše", rekao je Nikitin, ne precizirajući kakvo je oružje upotrebljeno.

Interfaks navodi da je jedan od lidera "Luganske narodne Republike" u privatnoj klinici, a da rukovodstvo samoproklamovane republike smatra da je atentat na Bolotova odgovor vlasti na referendum o statusu oblasti, održan 11. maja, na kom se većina birača izjasnila za otcepljenje od Ukrajine i da je nalog stigao od vlasti u Kijevu.

Bonus video: