Ukrajinci preuzeli kontrolu nad TV tornjem u Kramatorsku

Saobraćaj na mnogim putevima u regionu Donjecka, bastionu proruskih aktivista djelimično je u prekidu, pošto su postavljene barikade, koje kontrolišu naoružane grupe ljudi
1 komentar(a)
Kramatorsk, Foto: Reuters
Kramatorsk, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.05.2014. 10:06h

Ukrajinske oružane snage ponovo su preuzele kontrolu nad televizijskim tornjem u gradu Kramatorsku, koji su prethodno zauzeli proruski aktivisti, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine.

Ministar Arsen Avakov je na svom Facebook profilu naveo da je rano jutros počela akcija naoružanih snaga, čiji je cilj preuzimanje kontrole nad Kramatorskom.

Osim toga, prema izvještaju ukrajinske novinske agencije Interfaks, sekretar Savjeta za nacionalnu bezbjednost i odbranu, Andrej Parubij rekao je da će "antiteroristička akcija" biti sprovedena ne samo u Kramatorsku i Slavjansku, već i u drugim gradovima.

Saobraćaj na mnogim putevima u regionu Donjecka, bastionu proruskih aktivista djelimično je u prekidu, pošto su postavljene barikade, koje kontrolišu naoružane grupe ljudi.

Sukobi između proruskih aktivista i pristalica vlasti u Kijevu nastavljeni su i juče, a prema izvještaju ruske državne televizije, u Kramatorsku je stradalo 10 ljudi.

Broj žrtava sukoba u Odesi i požara koji je uslijedi porastao je na 42.

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova izjavio je ranije da se vojna akcija na istoku zemlje nastavlja i da ukrajinska vojska " neće stati".

S druge strane, separatistički vođa u Lugansku sinoć je objavio početak formiranja Armije Jugo-istoka čiji je krajnji cilj zauzimanje Kijeva.

Bonus video: