Holandski sud zabranio pedofilsko udruženje

"Neophodno je zabraniti to udruženje u ime zaštite zdravlja, prava i slobode djece", navodi se u saopštenju Kasacionog suda Holandije
2 komentar(a)
pedofilija, Foto: Shutterstock
pedofilija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.04.2014. 11:33h

Holandski Kasacioni sud zabranio je rad holandskog pedofilskog udruženja Martijn i naredio njegovo raspuštanje, poslije nekoliko godina sudskog spora.

"Kasacioni sud je danas odlučio da udruženje Martijn bude zabranjeno i raspušteno jer njegove aktivnosti ugrožavaju javni red", navodi se u saopštenju suda.

Udruženje Martijn osnovano je 1982. godine i zalaže se za prihvatanje seksualnih kontakata između odraslih i djece koja na to pristanu.

Pozivajući se na pravo slobode izražavanja, udruženje navodi da se žestoko protivi seksualnom zlostavljanju svake vrste.

"Udruženje banalizuje opasnost seksualnog kontakta s djecom. Neophodno je zabraniti to udruženje u ime zaštite zdravlja, prava i slobode djece", navodi se u saopštenju.

Sud naglašava da u kolektivnoj svijesti holandskog društva, seksualni kontakt između odraslih i djece predstavlja ozbiljan napad na fizički i seksualni integritet djece.

Bonus video: