Bivši konzul SAD u Napulju optužen da je konzulat pretvorio u bordel

Tužbom Haurdova traži da je vrate na posao koji bi imala da nije bila izložena nezakonitoj diskriminaciji i 300.000 dolara odštete
4 komentar(a)
konzulat SAD Napulj (novina), Foto: Newsweek.com
konzulat SAD Napulj (novina), Foto: Newsweek.com
Ažurirano: 09.04.2014. 15:40h

Bivši američki konzul Donald Mur pretvorio je od 2011. do 2013. konzulat u Napulju u svoj lični bordel, gdje su u njegovu sobu na posljednjem spratu - kroz sporedna vrata, a onda lifton u koji se ulazi samo sa šifrom - dolazile prostitutke, kazali su bivši službenici konzulata.

Tamošnje prostitutke, od kojih su mnoge stigle iz Rusije i istočne Evrope, uglavnom su pod kontrolom Kamore, mafije koja bi imala koristi od krađe američkih državnih tajni, piše "Njuzvik".

Pojedinim danima Mur je tražio da mu se posteljina mijenja i do tri puta. To je nazivao „seksrsajz“, što bi se moglo prevesti kao dnevna seksualna vježba.

"Žene su kao žvake", hvalio bi se Mur Keri Hauard, bivšoj službenici konzulata koja je podnijela tužbu protiv njega.

"Stvorene su da ih sažvakate, a zatim ispljunete".

Jedan drugi bivši službenik konzulata, koji je tražio da ostane anoniman, kazao je za "Njuzvik" da je u njegovoj dosadašnjoj diplomatskoj karijeri "to bilo najbolesnije mjesto na koje sam bio raspoređen".

Mur je takođe imao "intiman odnos" sa instruktorkom italijanskog jezika, koju je kasnije "primorao na abortus", stoji u tužbi za rodnu diskriminaciju koju je podnijela Hauarad.

Portparol konzulata je sva pitanja "Njuzvika" proslijedio pres službi Stejt departmenta, koji negira optužbe protiv Mura.

"To su samo optužbe Hauardove, a ne činjenice", saopšteno je iz Vašingtona.

Mur je, stoji u tužbi, uznemiravao Hauardovu i "vikao da je kao žena, Keri Hauard beskorisna".

Drugi bivši službenik kazao je da Murove tirade nisu bile ograničene na žene.

"Vikao bi na svakog ko bi dovodio u pitanje njegov autoritet ili odluke".

To nije prvi put da su iznijete žalbe na račun Mura, koji je ušao u američku diplomatiju 1992. pošto je radio kao držani tužilac na Floridi i vojni branilac.

Mur je u međuvremenu dobio mjesto na Koledžu ratnog vazduhoplovstva.

U svojoj tužbi, Haurdova traži da je vrate na posao koji bi imala da nije bila izložena nezakonitoj diskriminaciji i 300.000 dolara odštete.

Bonus video: