Alijansa ograničava ulazak Rusima u svoje sjedište u Briselu

Kako se navodi, ukoliko bilo ko od osoblja ruske misije zatraži ulazak, na njega će se primijeniti standardna pravila za posjetioce
2 komentar(a)
NATO, Foto: Shutterstock
NATO, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.04.2014. 16:31h

NATO je danas saopštio da će ruskim diplomatama ograničiti ulazak u svoje sjedište u Briselu, nakon odluke da se prekine saradnja zbog ruskog pripajanja Krima.

"Nekada obimni pristup sjedištu NATO biće zabranjen svim predstavnicima Ruske misije (pri NATO), izuzev ruskom ambasadoru, njegovom zamjeniku i dvojici pomoćnika", saopštila je ta zapadna vojna alijansa.

Kako se navodi, ukoliko bilo ko od osoblja ruske misije zatraži ulazak, na njega će se primijeniti standardna pravila za posjetioce, što znači da se članovi misije moraju najaviti, registrovati i tokom posjete imaće pratnju, prenosi Tanjug.

NATO je 1. aprila saopštio da se zbog krize u Ukrajini prekida čitav kompleks vojne i civilne praktične saradnje sa Rusijom, a narednog dana predstavnik Alijanse rekao je da se projekti saradnje NATO i Rusije za Avganistan obustavljaju do juna, kao i sve druge forme praktične saradnje.

Rusija je pozvala na konsultacije glavnog vojnog predstavnika Rusije pri NATO-u Valerija Jevnjeviča, jer ni Moskva ne vidi mogućnost nastavka uobičajene vojne saradnje sa NATO.

Bonus video: