Berluskoni u bolnici zbog koljena

Agencije podsjećaju da je Berluskoni prošle godio bio u "San Rafaelu" zbog upale oka, a jula 2011. sa povredom glave nakon što se okliznuo u kupatilu
2 komentar(a)
Silvio Berluskoni, Foto: Beta/AP
Silvio Berluskoni, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.04.2014. 13:29h

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (77) hospitalizovan je u Milanu sa upalom koljena, javile su agencije, prenoseći pisanje italijanske štampe.

Berluskoni je, navodi AP, proveo proteklu noć u milanskoj bolnici "San Rafaele".

Ljekari su mu, kako se izvještava, uradili potrebne analize, uključujući kompjutersku tomografiju, trenutno je pod nadzorom njegovog ličnog ljekara Alberta Dzangrile i ne isključuje se mogućnost skorog napuštanja bolnice.

Agencije podsjećaju da je Berluskoni prošle godio bio u "San Rafaelu" zbog upale oka, a jula 2011. sa povredom glave nakon što se okliznuo u kupatilu.

Bivšeg italijanskog premijera Vrhovni kasacioni sud avgusta prošle godine osudio je na četiri godine zatvora zbog finansijskih malverzacija njegove medijske grupe "Mediaset".

Rok služenja kazne mu je zbog zakona o amnestiji iz 2006. godine automatski smanjen na jednu godinu, a naredne sedmice bi nadležni organi trebalo da donesu odluku da li će bivši premijer kaznu služiti u kućnom pritvoru ili će biti angažovan na društveno korisnom radu, navode agencije.

AP navodi da, iako je isključen iz Senata, Berluskoni ostaje uticajan u politici kao lider stranke Forca Italija.

Bonus video: