Berluskoni kao Majka Tereza: "Ko voli životinje bliži je Bogu"

Berluskoni tvrdi da bi sprovođenjem njegovog plana bilo ušteđeno oko 260.000 eura godišnje, koje odlaze na održavanje skloništa za pse
0 komentar(a)
Silvio Berluskoni, Foto: Beta/AP
Silvio Berluskoni, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.03.2014. 15:44h

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni objavio je svoju novu političku ideju - udomljavanje stotina hiljada napuštenih pasa i mačaka.

Mediji ovakav potez tumače kao njegovu namjeru da dirne u srce ljubitelje životinja.

"Treba da pronađemo tate i mame za hiljade napuštenih pasa i mačaka", rekao je Berluskoni, koji se trudi da oživi podršku za svoju stranku desnog centra, Forca Italia.

Berluskonijeva ideja o masovnom udomljavanju životinja podrazumijeva da "najmanje 10 miliona Italijana, koji imaju psa ili mačku, mogu da doprinesu svojom privrženošću i pomognu da ona postane snažna politička sila".

Berluskoni, koji je isključen iz Senata zbog optužbi za utaju poreza, takođe, je naveo riječi Majke Tereze da je onaj ko voli životinje bliži Bogu.

Berluskoni tvrdi da bi sprovođenjem njegovog plana bilo ušteđeno oko 260.000 eura godišnje, koje odlaze na održavanje skloništa za pse.

Organizacije za zaštitu životinja mlako su reagovale na ideju bivšeg premijera, navodeći da je Berluskoni značajno potcijenio broj napuštenih životinja, koji, prema njihovim podacima, iznosi oko 750.000.

Ovo nije prvi put da se bivši premijer poziva na zaštitu pasa i mačaka kako bi poboljšao svoj imidž, ocjenjuje Frans pres.

Dudu, bijeli maltezer kojeg je Berluskoniju poklonila njegova djevojka Frančeska Paskale, ima na društvenoj mreži Fejsbuk svoju stranicu, na kojoj reklamira stranku Forca Italia.

Bonus video: