Janukovič: Sveukrajinski referendum je jedino rješenje

"Molim da mi odzmete ovlašćenja počasnog predsjednika Partije regiona i da me isključite iz partije", napisao je Janukovič
1 komentar(a)
Viktor Janukovič, Foto: Reuters
Viktor Janukovič, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.03.2014. 10:15h

Svrgnuti predsjednik Ukrajine Viktor Janukovič predložio je održavanje sveukrajinskog referendum, umjesto prijevremenih predsjedničkih izbora i zatražio da bude isključen iz "Partije regiona", javio je TAS S.

Kontraproduktivna inicijativa rezolucije o Ukrajini koju je usvojila Generalna skupština Ujedinjenih nacija samo će ometati napore u pronalaženju rješenja unutrašnje političke krize u toj zemlji, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

"Samo sveukrajinski referendum, a ne prijevremeni predsjednički izbori , bi mogao da u značajnoj mjeri stabilizuje političko stanje i očuva suverenitet i teritorijalnu cjelovitost Ukrajine", kaže se u njegovom obraćanju skupštini "Partije regiona" koje je poslato i TAS S-u.

"Molim da mi odzmete ovlašćenja počasnog predsjednika Partije regiona i da me isključite iz partije", napisao je Janukovič, koji je svrgnut sa položaja predsjednika Ukrajine 22. februara poslije višemjesečnih nemira na trgu Nezavisnost.

Bonus video: