Timošenko: Uzmimo oružje i ubijmo Ruse i njihovog lidera

Snimak razgovora Timošenko i Šufriča nastao je 18. marta, nekoliko sati nakon što je potpisan sporazum kojim Krim postaje dio Ruske Federacije
148 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2014. 20:15h

Julija Timošenko, bivša premijerka Ukrajine, je u telefonskom razgovoru sa Nestorom Šufričem, koji je "procurio" u javnost, pozvala na linč ruskog stanovništva u Ukrajini,a li i na ubistvo Vladimira Putina, predsjednika Ruske Federacije.

"Otišlo je predaleko. J*** ga! Moramo uzeti puške i da razvalimo te Kastapse (pogrdan naziv za Ruse), zajedno sa njihovim liderom“, čuje se glas bivše premijerke.

Da je riječ o ozbiljnom i pravom snimku, potvrdila je i sama Timošenkova, jedino se osvrćući na dio kojim poziva na nuklearni napad, kako bi "spržila sve Ruse“. Taj dio je prema njenoj izjavi "izmijenjen".

"Ja ću iskoristiti sve svoje veze, podići ću cijeli svijet na noge, čim budem u stanju, da budem u stanju, da bi se pobrinula da svoje riječi sprovedem u djelo. Čak ni korov neće ostati, na mjestu gdje se nalazi Rusija", nastavlja Timošenko.Ukrajinska političarka, koja je bila optužena za pronevjeru novca pa puštena poslije državnog udara u Kijevu, je rekla da bi i sama mogla da uzme oružje, i ubije Vladimira Putina.

"Spremna sam da zgrabim mitraljez i upucam onoga skota Putina u glavu", kaže Timošenko.

Snimak razgovora Timošenko i Šufriča nastao je 18. marta, nekoliko sati nakon što je potpisan sporazum kojim Krim postaje dio Ruske Federacije.

Galerija

Bonus video: